Invitaţiile

Publié le par Vyluma

        Invitaţia este mesagerul ce vesteşte fericitul moment din viaţa Dumneavoastră, este cartea de vizită a întregului eveniment. Principalul rol al invitaţiilor de nuntă este acela de a anunţa familia şi prietenii de intenţia voastră, de a furniza date concrete despre ziua nunţii, ora şi locul în care vor avea loc evenimentele. De aceea nu se poate concepe o nuntă fără invitaţii.
       “Problema” este alegerea invitaţiilor. Sunt mii de modele pe piaţă. Ele pot fi simple, elegante, extravagante, romantice sau hazlii pliate în două, pliate în trei, cu fundă, simetrice, asimetrice, embosate, cu marginile decupate după modele interesante, cu folio (adică cu foita aurie sau argintie), cu şnur, pe carton de diferite culori, pe carton cu texturi felurite, cu plicuri simple sau complicate şi mai nou lucrate manual. Invitaţiile pot reflecta personalitatea mirilor atît prin modelul invitaţiei alese, cît şi prin textul aferent.
          Ca stiluri de text putem defini stilul pur informativ, scurt şi la obiect, fie unul elegant şi formal, fie unul romantic, plin de poezie sau, pur şi simplu, un stil hazliu, pentru cei pe care îi caracterizează simţul umorului chiar şi în momentele serioase ale vieţii.
           Textele trebuie să fie adecvate cu modelul. Felul în care este scris textul, adică forma literelor, depinde de fontul folosit. Cel mai mult sunt folosite fonturile care imită scrisul de mînă, uneori aplecat (italic), alteori foarte stilizat. De asemenea fontul trebuie să fie în acord cu modelul invitaţiei. Nu se potriveşte un font modern la un model clasic sau rustic.
           Stilul invitaţiei poate fi în concordanţă cu stilul locaţiei care va găzdui petreceresa Dumneavoastră. Dacă este un restaurant rustic sau cu specific tradiţional puteţi alege o invitaţie caldă, în care să predomine culorile pămîntului, invitaţii care pot avea fundiţe sau accesorii din rachiţă, sau invitaţii în care să apară flori de cîmp. Dacă este un restaurant foarte elegant puteţi opta pentru invitaţii din carton embosat cu o grafică rafinată, accesorizate cu fundiţe din materiale deosebite.
           De asemenea, în alegerea invitaţiei, este indicat să luaţi în considerare şi anotimpul în care va avea loc căsătoria. Dacă nunta Dumneavoastră este planificată în primăvară-vară puteţi alege invitaţii în care să predomine culorile vesele, crude, să se regăsească mult soare, verdeaţă, peisaje cu flori, peisaje marine. Dacă nunta se va oficia în toamnă puteţi alege invitaţii în culori mai coapte, avînd ca fundal cîteva frunze presărate ici-colo, sau flori specifice toamnei. Sau… puteţi opta pentru o invitaţie cu o grafică universală, care se potriveşte oricărui anotimp. Doar să nu faceţi greşeala de a vă alege invitaţii cu decoraţiuni care pot crea confuzie cu privire la data evenimentului sau care pot naşte comentarii neplăcute.
             Odată ce v-aţi făcut imaginea de ansamblu a ceea ce înseamnă invitaţia de nuntă, este foarte important să alegeţi culoarea ce va guverna întreg evenimentul şi care va da unitate prin asortarea tuturor accesoriilor. Astfel ca tematică de culoare aleasa va porni de la invitaţia de nuntă, va continua cu mărturiile, cocardele şi se va încheia cu decorarea restaurantului.

Publié dans Nuntă

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article